Kat aangereden.

Cyperse kat

Op 4 augustus is een van de meldingen een kat aangereden. Letterlijk de voorgaande melding was van een Zwaan waarbij botulisme vermoed werd. De zwaan hadden wij over gebracht naar de Bonte Piet waar ze direct begonnen met de behandeling. Nog voordat wij de andere kooien konden legen en schoonmaken kregen we de spoedmelding.

Een kat aangereden zo’n 5 huizen verder van waar wij eerder vandaan kwamen. Toen wij terug de straat in reden waren de buren al verzameld. De kat had zich in een van de tuinen verstopt. Gewapend met een vangnet ben ik met een van de buren de tuin in gegaan. De kat had zich verstopt in een heg tegen de waterkant. Gelukkig konden wij het beestje in een keer grijpen en in een vervoer krat stoppen. Zo op het eerste gezicht was zijn koppie bebloed, maar kon hij zich nog wel goed bewegen. Helaas was het beestje Niet ge-chipt, en konden wij de eigenaar niet waarschuwen. Uiteraard toch direct naar de Dierenarts gegaan. 

Bij de Dierenarts bleek het bloed uit een snee bij het bekje te komen, deze moest worden gehecht. Verder leek op de schrik na de kat gelukkig helemaal in orde. Na een nachtje bij de Dierenarts ter observatie kon de kat verder naar huis of naar het asiel.

Geef een reactie

Sluit Menu