De eerste dag bij de Dierenambulance.

EersteWoensdag 4 juni is mijn eerste dag bij de Dierenambulance Hoorn. Ik ben natuurlijk nog helemaal niet bekend met het hele reilen en zeilen, maar ik weet dat vanaf 9:00 uur mijn telefoon kan gaan om een melding te gaan afhandelen. Natuurlijk om 9:15 was mijn eerste oproep. Ik wordt opgehaald door Fred met de dierenambulance.

De eerste melding is een vleermuisje dat zich zou verstoppen in een lagere school klas. Hoewel de kinderen het allemaal wel heel erg leuk vonden was de lerares er toch minder blij mee. Gespannen voorop leidde zij de kinderen uit de klas. Helaas voor mij hebben we het vleermuisje niet kunnen vinden. vermoedelijk heeft hij de weg weer naar buiten kunnen vinden.

De bonte piet

In de middag krijgen wij een melding dat er in het Julianapark in Hoorn een gans rondzwemt met vistuig in zijn bek en om zijn vleugels. Met hulp van de brandweer hebben wij de gans na ongeveer een uur gelukkig kunnen vangen.  Eenmaal op de kant hebben we de haak  die door het schoudergewricht van zijn vleugel zat verwijderd, en hebben wij hem over gebracht naar de vogelopvang de Bonte Piet in Midwoud.

Uiteindelijk met deze en nog een aantal meldingen zat de dag er uiteindelijk rond 23:00 uur er op, en waren we door alle meldingen heen.  

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu