De eerste maanden van 2019

Mijn vader

Ik kan wel zeggen dat de eerste maanden van 2019 voor ons als een rollercoasterride begonnen zijn. 31 december 2018 zijn wij met zn vieren naar Engeland gevlogen. Mijn vader heeft op vakantie daar eerder een herseninfarct gehad waarvan hij niet meer zou herstellen. 3 januari 2019 is hij ook in Engeland overleden.

MobileViewpoint

Logo Mobileviewpoint

21 januari begonnen aan mijn nieuwe baan als Support Engineer bij Mobileviewpoint in Alkmaar. Ik ben hier met een aantal colleges verrantwoordelijk voor alle support voor de diverse aperatuur van Mobileviewpoint.

Mobileviewpoint levert o.a. aan de klanten een range van (mobiele-) coders en decoders van video en audio verbindingen. Een WMT kan aangesloten worden op een (mobiele-) camera bijvoorbeeld bij een wielerwedstrijd of marathon. Deze WMT zorgt er dan voor dat het beeld en geluid uit de camera over verschillende mobiele GSM netwerken (KPN, T-Mobile, Vodafone e.d.) gecodeerd het internet op gestuurd wordt.

Op een andere locatie kan dit signaal weer van het Internet geplukt worden en via de decoder weer tot een geheel video en audio signaal gevormd worden. Mocht door wat voor reden één van de mobiele providers geen of geen goed bereik hebben wordt dit automatisch opgevangen door de andere providers.

Dit is natuurlijk maar één van de devices die wij hebben en supporten. Ook hebben we de VPilot. De volledige AI gestuurde studio. Naast de een presentator en zijn gasten is er geen techneut meer nodig voor een nieuwsuitzending. We hebben ook nog de IQ Sports Producer. Zonder cameramensen kun je een volledige voetbal, basketbal of ijshockey wedstrijd in beeld brengen.

Ondertussen werk ik hier nu bijna twee maanden, en kan niet anders zeggen dat ik het hier ontzettend goed naar mijn zin heb. Het werk is namelijk een stuk uitgebreider dan alleen support taken, en juist dat stukje hands on, en mee denken wat daar verder nog bij komt kijken maken dit een hele complete fijne job!

En er is nog meer

Ja er zijn nog meer behoorlijke veranderingen die er de aankomende maanden aan zitten te komen. Hiervoor zijn wij ook thuis druk aan de slag, en wanneer dat allemaal ook duidelijk is laat ik dat ook weer weten.

Geef een reactie

Sluit Menu