Mijn Fotografie

Petri bodiAnaloog foto’s maken

Sinds mijn middelbare school tijd ben ik al aan het experimenteren met fotografie. Toen der tijd was dat natuurlijk nog wel allemaal analoog. Ik had van mijn vader zijn Petri (Pentax kloon) camera gekregen, en zelf had ik daar later bij nog een Revue camera bij gekocht. Maar een paar foto’s laten ontwikkelen was een dure aangelegenheid, zeker in een studenten tijd, en zelf had ik helaas ook niet de mogelijkheid om zelf te ontwikkelen.  Hierdoor is de hobby eigenlijk veel te snel toen weer afgekoeld.

De eerste Digitale

Met de komst van de eerste digitale Body’s was mijn interesse voor de fotografie weer opnieuw aangespoord. Alleen zeiden de ‘ECHTE’ kenners dat de kwaliteit van zo’n digitale foto toch nooit zo goed kon worden als de mooie analoge foto’s. Toen nog steeds niet de mogelijkheid gehad om een Digitale DSLR te kopen.  Uiteindelijk toch maar over tijd verschillende Cannon compact camera’s versleten. En dat tot ongeveer 2005.

De Brighton carboothsale

Tijdens een vakantie in Engeland liep ik op een kofferbak markt in Brighton, en letterlijk tussen het theeservies, en de Paddington beren stonden 2 doosjes. 1 van de kitlens 18-55mm, en 1 van een Pentax K100D. Bij navraag was alles inclusief bonnen compleet, en ze wilde er wel afstand van doen voor 50 pond. Helaas geen batterijen bij de hand maar de gok gewaagd. Terug in het appartement gelijk een batterijen en een geheugenkaartje er in… 1e probleem.. het geheugenkaartje werd niet gelezen. Met een nieuw kaartje was dat opgelost.. Toen willekeurig wat shots gemaakt… 2e probleem.. Iedere foto was BLAUW… Na enig speurwerk in de menu’s (want wie leest de handleiding nu nog) heb ik de camera een Factory reset gegeven. en daarmee waren alle problemen opgelost. Veel foto’s gemaakt verder in die vakantie. Het was alleen pas op de boot naar huis dat ik mij herinnerde aan het koffertje met fotospullen van mijn vader. Natuurlijk wel allemaal analoog maar hieruit heb ik nog een aantal mooie lensjes weer in gebruik kunnen nemen. Ongeveer een jaar later heb ik de Pentax K5 aangeschaft. Dit is het toestel wat ik nu nog gebruik voor mijn foto’s.
De foto’s geplaatst op deze website onder fotografie zijn allemaal van mij, en mogen niet zonder toestemming elders worden gebruikt. Wil je een foto van mij gebruiken neem dan even contact met mij op.