Welkom bij Dierenambulance Hoorn e.o.

Dierenambulance Hoorn e.o. is al 31 jaar en 9 maand(en). actief in de regio West-Friesland.


Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten:

* Drechterland
* Medemblik
* Enkhuizen
* Hoorn
* Koggenland
* Opmeer
* Stede Broec 

Dier in NOOD. Bel ons! 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Telefoon:  0229-245353.

Ambulance

Onze diensten bestaan uit:

  • Eerste hulp bieden bij aangereden en zieke huisdieren. Deze dieren vervoeren wij naar een dierenarts en daarna, indien de eigenaar niet bekend is, naar het Dierentehuis (asiel) in Hoorn.
  • Vervoer van gewonde of zieke dieren levend in de natuur. Vogels, watervogels, roofvogels en egels brengen wij naar de vogel en egel opvang de “De Bonte Piet” in Midwoud.
  • Eigenaren met huisdieren naar de dierenartsen vervoeren. Tegen betaling van de geldende ritprijzen, brengen wij de huisdieren al dan niet met eigenaar naar de dierenartsen.
  • Ophalen van zwerfdieren t.w. honden en katten. In overleg met Dierentehuis Hoorn en de Amivedi Hoorn (meldpunt voor vermiste en gevonden huisdieren in regio) vervoeren wij deze zwerfdieren naar het Dierentehuis Hoorn.
  • Vervoer van dieren, zoals bij overlijden van eigenaar, huisuitzettingen of huisdieren die door de deurwaarders of inspectie van de Dierenpolitie in beslag zijn genomen.
  • Bij verkeersongevallen en huisbranden waar dieren bij betrokken zijn assisteren en deze naar een dierenarts te vervoeren.
  • Ophalen van overleden huisdieren (door welke oorzaak dan ook) en deze bewaren. Trachten in samenwerking met Amivedi Hoorn de eigenaar te vinden, zodat deze er afscheid van kan nemen en zelf beslissen wat er met zijn/haar huisdier moet gebeuren.
  • Op wens van eigenaren hun overleden huisdieren te vervoeren naar het Dierencrematorium in Heerhugowaard of dierenbegraafplaats “De Stille Weiden” in Berkhout.

Opmerking:

Het opruimen van kadavers van vogels en dieren levend in de natuur verzorgen de Gemeenten, Rijkswaterstaat of Waterschappen. Uitzonderingen maken wij voor grote vogels zoals zwanen indien deze gevaar voor het verkeer opleveren.

Neem contact op met de juiste gemeente via website of telefoon.

Drechterland   – tel: 0228 352352
Medemblik – tel: 0229 586000
Enkhuizen – tel: 0228 360100
Koggerland – tel: 0229 548400
Opmeer – tel: 0226 363333
Stede broec – tel: 0228 510111

Sluit Menu