Bloemkoolschotel met paprika en kerry

Bloemkool ovenschotel met paprika en kerrie

Benodigdheden voor 4 personen

• 1 tl peterselie
• 1 bloemkool
• 1 snufje peper
• 2 paprika’s
• 1 tl kerriepoeder
• 1 kleine ui
• 800 g aardappels
• 2 el crème fraîche
• 25 g geraspte kaas

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200 ºC.
1. Schil de aardappels en kook de aardappels ca. 20 minuten.
2. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook je de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten.
3. Snijd de paprika en ui in stukjes. Als de aardappels gekookt zijn, snijd je ze in stukjes/plakjes.
4. Doe vervolgens de aardappels, bloemkool in roosjes, paprika en ui in een ovenschaal. Voeg het kerriepoeder, snufje zout, snufje peper, peterselie en de crème fraiche toe. Meng alles door elkaar.
5. Verdeel wat geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ovenschotel ca. 10 minuten in de oven.
6. Tip: vleesliefhebbers kunnen wat gebakken gehakt of shoarmareepjes, hamblokjes of kipreepjes toevoegen aan de ovenschotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *